Apowersoft GIF is een fantastische software waarmee je GIFs kunt maken uit video’s, afbeeldingen en zelfs raw GIFs op een eenvoudige en snelle manier. Het bevat een ingebouwde schermrecorder die je scherm kan opnemen en kan opslaan als een GIF van hoge kwaliteit. Lees verder om de software beter te leren begrijpen.
Een Complete Handleiding voor Gebruik van Apowersoft GIF
Opties
Apowersoft GIF biedt gebruikers gepersonaliseerde opties. Je kunt de instellingen van de ingebouwde schermrecorder, interfacekleuren, taken die automatisch uitgevoerd worden, shortcuts, taal en de directory van de tijdelijke bestanden aanpassen.
GIF Maken
Momenteel bevat Apowersoft GIF drie opnamemodi – Recorder, Webcam, en Board om je GIF te maken en op te slaan als GIF.
Recorder
Klik op de knop “Recorder” en een venster zal verschijnen waarin je de grootte van het scherm dat je zal opnemen op de computer manueel kunt aanpassen door de pixelbreedte en -hoogte in te geven. Of je kunt je muis over de rechter benedenhoek bewegen totdat een pijl verschijnt, en het dan verslepen om de grootte te bepalen. Je kunt de framesnelheid ook manueel instellen. Klik op “Opnemen” (F7) om de video te beginnen opnemen, en klik op “Stop” (F8) om je opname te stoppen.
Tips: Nadat je de opname gestart hebt, kan je de grootte van het opnamevenster niet meer veranderen, maar je kunt het venster wel verplaatsen naar de positie die je wenst.
Webcam
Klik op de knop “Webcam” om video van je webcam op te nemen. Apowersoft GIF zal de webcam eerst detecteren, waarna de video getoond wordt in het venster. Daarna kan je de framesnelheid instellen, klikken op “Opnemen” om de opname te starten en op “Stop” om de opname te stoppen.
Board
Klik op de knop “Board” en het whiteboard verschijnt en de software zal het proces van je tekening automatisch opnemen. Kies de kleur van de pen in de bovenste werkbalk en klik op het penicoontje om te beginnen tekenen. Als je delen van de tekening wilt verwijderen, kan je op het gomicoon klikken om de ongewenste delen te wissen.
Tips:Al je tekeningprocessen zullen opgenomen worden. Als je deze functie wilt uitschakelen, kan je op “Auto Opnemen” klikken en de Ctrl-knop op het toetsenbord ingedrukt houden.
File
Klik op de knop “Editor” en je zal naar het bewerkingspaneel geleid worden, waarop 7 hoofdfunctietabbladen staan. En elk tabblad heeft nog meer nuttige functies.
In het eerste “Bestand”-tabblad kan he een nieuwe geanimeerde GIF maken, GIF invoegen in het huidige bestand, en de GIF die je maakte opslaan.
Nieuw
Je kunt op vier manieren een GIF bestand maken.
- Opname: je kunt je nieuwe GIF maken uit het bestand opgenomen met deze ingebouwde recorder.
- Webcamopname: je kunt ook een nieuwe GIF animatie maken met de webcam.
- Boardopname: maak je nieuwe GIF bestand uit je whiteboardopnames.
Merk op dat het laatste GIF bestand dat in dit paneel bewerkt wordt automatisch verwijderd zal worden als je een nieuw bestand aanmaakt.
Invoegen
In dit tabblad staan er ook vier functies: “Opname”, “Webcamopname”, “Boardopname” en “Media”.
- Opname: klik op deze knop om een scherm op de computer op te nemen en het in te voegen in je huidige bestand.
- Webcamopname: deze functie laat je toe om video van de webcam op te nemen en daarna in te voegen in je bestand.
- Boardopname: hiermee kan je je whiteboardtekening opnemen en invoegen in je huidige projectbestand.
- Media: je kunt ook een mediabestand importeren van je computer en toevoegen aan je huidige GIF bestand.
Nadat je de frames gekozen hebt die toegevoegd zullen worden, zal je zien dat het nieuwe frame en het originele frame in het venster getoond worden. Daar kan je dan de plaats van het nieuwe frame kiezen, voor of na de huidige lijst van frames.
Bestand
Onder het tabblad “Bestand” staan de knoppen “Opslaan als”, “Laden”, “Recente Projecten” en “Project Verwijderen”.
- Opslaan als: Door op deze knop te klikken kan je je bestand opslaan als een geanimeerde GIF, PNG, video, afbeelding, PSD of ander format.
- Laden: Klik op deze knop en je kunt een nieuw bestand openen in de editor terwijl het huidige bestand gewist wordt.
- Recent Project: Met deze functie kan je de recent bewerkte bestanden openen.
- Project Verwijderen: Hiermee kan je het bestand dat je wilt verwijderen uit de editor wissen.
Home
In het Hometabblad staan vier hoofdfuncties: Actie Stapel, Klembord, Zoom, en Selecteren.
Actie Stapel
Je kunt kiezen om ongedaan te maken, opnieuw te doen en je instellingen te resetten als je niet tevreden bent met het effect.
Klembord
Je kunt een of meer frames in je bestand kopiëren, knippen en plakken. En het geselecteerde frame zal getoond worden in het rechtse venster, waarin je kunt kiezen om de map te openen waarin het opgeslagen is of het te verwijderen uit je huidige frame.
Zoom
Je kunt kiezen om de frames in of uit te zoomen tot de grootte die je wilt. Of de grootte van frames aanpassen compatibel met het softwarevenster. Het zal de breedte en hoogte van het uiteindelijke bestanden niet veranderen.
Select
Je kunt alle frames selecteren, naar het geselecteerde frame gaan, teruggaan naar de niet-geselecteerde frames, of frames deselecteren.
Afspelen
In dit tabblad kan je het frame in real-time afspelen naargelang je behoeftes. Je kunt afspelen van het eerste frame tot het laatste frame, of vanaf het frame voor of na het geselecteerde frame, etc.
Bewerken
In deze interface zijn er ook drie hoofdfuncties die je kunt gebruiken om de frames te bewerken.
Frames
- Verwijderen: verwijder de geselecteerde frames uit het bestand.
- Duplicaten Verwijderen: verwijder de duplicaatframes uit je bestand.
- Aantal Frames Verminderen: Verminder de framesnelheid door X frame te wissen na elk Y frame. Bijvoorbeeld, als je de “Factor” instelt op 1 en “Verwijderingsaantal” op 3, zal de software 3 frames verwijderen na elk 1 frame.
- Alle Vorige Verwijderen: Verwijder alle vorige frames voor het geselecteerde frame.
- Alle Volgende Verwijderen: Verwijder alle volgende frames na het geselecteerde frame.
Opnieuw Ordenen
- Omkeren: De frames omkeren.
- Jojo: De frames omkeren en loopen.
- Links Verplaatsen: Verplaats het geselecteerde frame naar links (laatste frame).
- Rechts Verplaatsen: Verplaats het geselecteerde frame naar rechts (volgende frame).
Vertraging (Duur)
- Overschrijven: Bepaal de tijdsduur van de geselecteerde frame(s).
- Verhogen of Verlagen: Kies om de duur van de geselecteerde frame(s) te verhogen of te verlagen.
- Schaal: Bepaal het percentage om de duur van het geselecteerde frame mee te verminderen. Bijvoorbeeld, als het frame 100ms lang is, zal het frame 10ms lang zijn nadat we het percentage instellen op 10%.
Afbeelding
In het tabblad “Afbeelding” kan je meer speciale effecten toevoegen aan je GIF bestand.
Grootte en Rotatie
Je kunt de frames bijsnijden, omdraaien en roteren en de grootte ervan aanpassen.
Tekst
Klik op de knop “Ondertitel” en je kunt tekst toevoegen aan het geselecteerde frame, de kleur, grootte, stijl en effect van het lettertype bepalen.
Bedekking
Met deze functie kan je vrij tekenen, vormen toevoegen, het effect van muisklikken toevoegen, randen, watermerk, vervaging en vele andere speciale effecten toevoegen aan het geselecteerde frame.
Transitie
Er zijn twee transitie-effecten beschikbaar: vervagen en verschuiven. Je kunt de effectduur en -vertraging instellen voor alle frames die je wilt.
Statistieken
Onder dit tabblad kan je de gedetailleerde info over de frames bekijken, bijvoorbeeld het aantal frames, de totale duur, de framegrootte, de gemiddelde duur, de duur van het geselecteerde frame, frame DPI en schaal, etc.
Help
Apowersoft GIF is intuïtief te gebruiken zodat iedereen er snel en makkelijk aan kan wennen. Als je enige vragen of bedenkingen hebt tijdens het gebruik, kan je naar de opties “Extra’s” in de rechter bovenhoek gaan, “Feedback” kiezen en de vereiste info invullen in het pop-upvenster. We nemen zo snel mogelijk terug contact met je op wanneer we je feedback ontvangen hebben.
Plaats een Opmerking